Egna bars.

Gjorde egna "bars" ikväll.
Blev goda men lite smuliga!

3 dl mandelmjöl
3 msk cocosolja
2 msk agave sirap
2 dl hackade torkade aprikoser

Blanda , forma till bars och grädda i 150 grader i 30 min.

Lyxig lunch

Idag kändes det lite lyxigt när jag avnjöt denna lunch- fisk som Patrik fångat i norge, Potatis från svärfars potatisland, ädelostsås, ekologiska tomater och hericotverts och sparris stekta i cocos olja. Mumma!

Gott.

Som kvällsmål efter träning eller rejälare mellanmål. Grovsmörgås (ekologiskt bröd) avocado, skinka & äpple.. Kesella med bär, kanel och mandel. :-) (var så hungrig så moroten hanns nästan ätas upp innan bilden togs)
Mmm gott.

Hälsokost

Varit och shoppat lite på Hälsokost idag, blev bla detta: Agave sirap som är bra att söta med eftersom den inte har så stor påverkan på vårat blodsocker, alltså lågt GI.

Vaniljpulvret går att använda istället för vaniljsocker för att komma åt vanilj smak utan att det blir sött.

Homemade Musli!

 Tog vad jag hade i skåpet å slängde ihop till en jättegod musli.

Sesamfrön
Pumpafrön
Solrosfrön
Linfrön
Krossat Bovete
Mandlar
Kanel
Olivolja
Agavesirap
( skulle vilja ha VanlijArom i, men hade inget hemma, alltså INTE vaniljsocker)

Blanda ihop allt i en Långpanna, ca 25 min i 200 grader.OBS- rör om OFTA! Mmmm.... GOTT!


"Må Bra dagen"

Idag har jag varit i Näldens Ishall då vi anordnat en Må Bra dag i ett samarbete med Näldens IF och Golds Gym.
Dagen har varit fullspäckad med aktiviteter, först körde i ett Cirkelpass, sen en Kost/Träningsföreläsning och jag hade dessutom med mig mina smycken för att visa upp! :-) Trevlig dag!

Supermamma

Denna tjej & supermamma var oxå på konventet i helgen, hon har lagt ut bilder och skrivit mkt om konventet på sin blogg, gå gärna in å kika. Hon är fru till en av mina favorit föreläsare under helgen Jonas Lissjanis(PT ansvarig på Sats), som hade mkt bra föreläsningar/workshops. Hon verkar dessutom vara en sån där supermamma som är mamma till 4 barn och hinner träna mer än vad jag gör??!! Hur får vissa ihop det undrar jag! Skam den som ger sig, det handlar väl egentligen om att ta ALLA tillfällen i akt!!!

http://blogg.aftonbladet.se/trendotraning

Nöjd!

Oj,oj,oj vilken helg det har varit!!!! Sååå nöjd med all inspiration man fått med sig!(& värsta tröningsvärken jag varit med om)
Får återkomma med detaljer en annan dag, har varit hemma med en sjuk tjej idag som suttit som en tejpremsa på mig och sovit som en kratta, så nu blir det sängen!

Köpte i alla fall en sån här:

PT-konvent

Japp imorgon bär det av mot Storstaden och PT-konvent på Bosön! Ska bli såååå kul!!! Hörs efter helgen!

Kostföreläsning.

Ikväll har jag hållt en kostföreläsning för 10 st personer på en av Golds anläggningar! Det gick kanon. Deltagarna var delaktiga och gav varandra tips och ideèr, precis som man vill ha det! Jag skulle hålla 1 timmes föreläsning, men drog nog över 20 min i alla fall, svårt att begränsa, det är ju så mycket man vill prata om!:-)

Kettlebells

Blir lite träning med denna skatten idag!:-)

Proteinmuffins

Testade ett nytt recept på Proeinmuffins idag, har ju försökt ett antal olika, men får lixom inte till dom sådär jättegoda, blir ju ganska "plastga" med bara protein i.

Detta testade jag idag:

1 brk kesella
3 äggvitor
1,5 dl proteinpulver
2 tsk bakpulver
2 msk olja

smaksatte med kanel och en skiva äpple.

20 min i 150 grader.

Björksocker(Xylitol)

Det här kan man använda sig om man vill ha ett bättre alternativ att söta med....
Det är ungefär lika sött som socker, men har 40 % mindre kalorier och ett lågt GI.
Så om man absolut vill ha ngt sött, söta med detta!

Bakade en "brownie" liknande kaka i lördags som jag sötade med Xylitol, blev kanon gott. Visst smakar ju inte som riktig kladdkaka, men ett nyttigare alternativ om man blir sugen!

Här kommer receptet:

ca 3 dl svarta bönor.
2 bananer
1,5 dl kakao
1 skopa proteinpulver
ngr skedar björksocker

Mixa allt till en tjock smet och häll ut i en kakform.
Grädda 150 grader i ca 20 min.

mmmm...gott.


Kärnfrisk familj



Denna bok tycker jag ALLA borde läsa!!! Man behöver inte bli lika strikt som denna familj, men man får sig verkligen en tankeställare vad det är man stoppar i sig och vad maten och framför allt SOCKRET gör med våra och barnens kroppar!!!

Min kostfilosofi handlar om att äta varierat, minska ner på "snabba kolhydrater", minska socker, äta mer naturliga produkter, ekologiskt och närproducerat. Inte alltid så lätt men man måste ju försöka i alla fall!
Finns massor av små saker man kan byta ut i vardagen men även till fest som faktiskt gör lite skillnad! Återkommer med matnyttiga tips!



Min nya blogg.

Hej och Välkommen till min nya blogg!
Jag har ju haft en blogg förut som mestadels handlat om mitt liv som gravid och nybliven mamma till dottern Elvira 2 år.
Men nu tänkte jag att denna nya blogg ska fokusera på det som kommer på andra plats här i livet(alltså efter Elvira:-) Träning,Kost & Hälsa!!!
Ett VÄLDIGT brett område, men VÄLDIGT intressant!
Har utbildat mig och jobbat inom denna branch sen 2005. Ju mer man lär sig desto mera vill man veta!!!
Som ett sätt att motivera mig själv och ge lite inspiration till andra startar jag denna blogg, så får vi se vart det leder!
Hoppas du/ni vill läsa!:-)

RSS 2.0